Tara Čiri

7. února 2009 v 19:45 | Anaphe |  Japonská kuchyně
Tara Čiri je Japonská polévka z Trestky. Recept na ni jsem našla TADY. Tento recept vám musím doporučit, ani jako sváteční jídlo není k zahození.

Ingredience:

200 g tresky nebo jiného bílého rybího masa, 3 hrnečky vývaru, 100 g čerstvého špenátu nebo kadeřávku, 5 g sušených hub, glutasol (vegetu), čtvrt lžíce sójové omáčky, 4 plátky oloupaného citrónu, sůl.

Doba přípravy:Tresku nebo jinou rybu dobře osolíme. Nakrájíme na čtyři stejné kousky a dáme vařit do vývaru. Špenát nakrájíme na tenké proužky a dáme ho vařit zvlášť. Zvlášť také necháme povařit sušené houby. Do polévky, ve které se zatím vaří pouze ryba, přidáme glutasol, sójovou omáčku a sůl. Přidáme špenát a houby. Do každé misky nebo talíře dáme kus ryby, úměrně špenátu, hub a vývaru. Každou porci ještě přichytíme glutasolem, sójovou omáčku, popřípadě dosolíme.

Přílohy:Polévku před podáváním přizdobíme plátkem citrónu.

Dobrou chuť :)

 


Anketa

Máte rádi japonskou kuchyni?

Ano
Ne
Neznám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama