O japonských zelených čajích

7. února 2009 v 19:22 | Anaphe |  Čajový obřad
Zelený čaj (japonsky: 緑茶 Rjokuča) je v Japonsku všudypřítomný, bývá nazýván "Japonský čaj" (japonsky: 日本茶 Nihonča) nebo dokonce jen "čaj" (japonsky: お茶 Oča).

Druhy tohoto čaje jsou typicky odstupňovány podle kvality a částí rostlin, které byli použity. Existuje mnoho variant jak cenových tak kvalitativních a také řada zvláštních čajů, které jsou mimo toto spektrum. Říká se, že nejlepší japonský zelený čaj pochází z oblasti Udži v Kjótu. Také prefektura Šizuoka je známá svým zeleným čajem.

 


Komentáře

1 Jukahomi | 2. března 2009 v 18:46 | Reagovat

Mezi mé nejoblíbenější čaje patří zde nezmíněné Hotoči a Kulioča.Speciální čaje pro lepší zažívání-viz jogurt activia.S pozdravem Vašek z Ostravy.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama