Japonská polévka ze sleďů

7. února 2009 v 19:47 | Anaphe |  Japonská kuchyně
Tuto polévku jsem ještě neměla, ale vypadá moc chutně. Navíc ji mám slíbenou místo rybí polívky na Vánoce úsměv . Pokud někdo tento recept zkusíte, dejte mi pak vědět, ať vím, na co se mám těšit. Recept jsem našla TADY.

Ingredience:125 ml rybího vývaru, lžička soli, 2 lžičky polévkového koření, lžička vegety, 6 kousků filé z nesolených sleďů, 6 žampiónů, 20 lístků čerstvého špenátu, 1 citrón.Doba přípravy:Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z 12ti kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Opláchneme špenát a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu a dle chuti dokořeníme. Přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme na pár vteřin listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin (do změknutí). Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry. Přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.
 


Anketa

Máte rádi japonskou kuchyni?

Ano
Ne
Neznám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama