Gyokuro (玉露)

7. února 2009 v 19:28 | Anaphe |  Čajový obřad
Tento čaj je naopak pěstovaný ve stinných podmínkách, což mu dává zvláštní příchuť. Lístky po sklizni prochází napařováním, sušením, svinováním a tříděním. Je tudíž stejný jako u Senchy. Nálev má sytě zelenou barvu a chuť je plná, nasládlá a má velice příjemnou vůni, tradiční japonská vůně moře a lesa. Kyoto Gyokuro je velice vyoská a exluzivní třída čeje. List je tmavě smaragdově zelený.

Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 10 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama