Genmaicha (玄米茶)

7. února 2009 v 19:26 | Anaphe |  Čajový obřad
Název čaje je pravděpodobně odvozen od pražené rýže (japonsky 'Genmai'). Je to totiž čaj Bancha nebo některá třída čaje Sencha namýchaný s praženou rýží, obvykle ve výhovém poměru 1:1. Nejlepší Genmaicha bývá ze Sancha střední kvality, protože se zde snoubí její travnatost a nasládlost s chlebovostí pražené rýže. Takže už se nemusím dlouze rozepisovat o tom, že Genmaicha je čaj s chlebovou příchutí, kterou mu dodává pražená rýže.

Čaj je vhodný pro děti a nemocné, protože zase neobsahuje moc kofeinu. Má velmi příjemnou vůni a je vhodný prakticky ke všemu.
  • Tip na přípravu: cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 2 - 3 minuty. Chuť čaje lze ozvláštnit přidáním několika zrnek pražené rýže do hotového nálevu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama